신나는 책읽기의

첫걸음!

Love reading books.

The man who doesn't read good books has no advantage
over the man who can't read them.

- Mark Twain

책읽는 소녀

Mileage Introduce

KSA Reading Mileage Program

과학영재학생들이 전문교과를 비롯한 인문적 소양을 쌓을 수 있도록 재학 중 읽어야 하는 도서 목록을 추천하여 독서관련 활동시, 일정 마일리지를 지급하는 제도입니다. 본교 입학 후, 졸업 전까지 150 마일리지 이상 적립을 해야 졸업이 가능한 졸업인증제로 운영합니다.

It is a program that encourages students to read a diverse and vast number of books not only science and math, but also humanities and art. The recommended books have been selected by the KSA teachers. This program is a requirement for graduation. More than 150 miles must be accumulated to graduate.

01.운영목적

독서 교육과 도서관 이용 지도를 통해 도서관 이용 활성화,
독서지도를 통해 인성교육과
자기 주도적 학습을 도모한다.

인문학과 고전에 대한 기본 소양을 신장하여 과학영재가
전문 영역에 편협하지 않고
현대인의 교양 교육의 이상을 추구한다.

02.운영대상

본교 10학번(국제반 포함)부터 졸업인증제로 운영